Paprika met tomatensalade

Geef bij deze knapperige, supergezonde gevulde puntpaprika's vers (maïs)brood en je hebt een fantastische lunch.

Inspiratiebron: eigen recept

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 20 minuten (20 bereiden, 0 wachten)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 rode puntpaprika
  • 3 radijsjes, julienne gesneden
  • stukje komkommer van ca. 4 cm
  • 8 kerstomaatjes, in vieren gesneden
  • 1 gekookt ei, in 6 partjes gesneden
  • 1 bosui, fijn gesneden
  • 1 à 2 eetl fijngesneden peterselie
  • 1 eetl appelazijn
  • 2 eetl olijfolie
  • snufje suiker
  • beetje zout en peper

Bereiding

Halveer de paprika, haal de zaadlijsten en zaadjes eruit.

Snijd de komkommer doormidden en snijd ook de helften doormidden. Snijd de zaadjes eruit. Snijd de stukken komkommer in kleine blokjes.

Maak een dressing van de azijn, olijfolie, zout, peper en een snufje suiker. Schep hier de overige ingrediënten, behalve het ei, door en schep de salade in de paprikahelften.

Leg de stukjes ei bovenop en maal er wat peper over.

Geef er een dikke snee maïsbrood bij.

Eet smakelijk.