Paprika-tomaat-komkommer salade

Deze salade is verwant aan de Salát Nespéky, maar is verfijnder van smaak. Neem paprika's die qua kleur goed mixen en die je zelf het lekkerst vindt. Het geheim van deze salade zit hem in het zeer klein snijden van alle ingrediënten, zodat je bij elke hap die je neemt alle smaken proeft. Doe er gerust wat feta over, dan krijg je nog meer smaak.

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 25 minuten (25 bereiden, 0 wachten)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 oranje paprika, maar geel staat ook heel vrolijk
  • 2 smaak trostomaatjes
  • 1/3 komkommer
  • flinke bos bladpeterselie
  • het sap van 1 limoen (evt. citroensap)
  • honing
  • goede extra vierge olijfolie
  • 1 bosui
  • mosterd
  • zout en peper

Bereiding

Snijd de rode en oranje paprika in smalle repen en dan in zeer kleine stukjes.

Snijd de komkommer in de lengte doormidden, halveer de helften, haal de zaadjes eruit en snijd in smalle repen. Snijd de repen vervolgens in zeer kleine stukjes.

Halveer de tomaten, haal de pitjes eruit en snijd ook het vruchtvlees in zeer kleine stukjes.

Snijd de peterselie zeer fijn.

Snijd de bosui in heel dunne ringetjes.

Doe voor de dressing het limoensap, een half lepeltje mosterd, een kneepje honing, zout en peper in een kommetje en klop dit door elkaar. Giet er nu terwijl je met een vork klopt, een flinke scheut olijfolie bij. Blijf kloppen tot je een mooie gladde dressing hebt. Proef op smaak en voeg zo nodig meer mosterd of honing toe.

Doe nu alle ingrediënten voor de salade in een kom en meng goed. Je kunt ervoor kiezen de bosui door de salade te doen of die ermee te bestrooien. Lepel wat van de dressing over de salade.

Eet smakelijk.