Paprikasoep

Dit is een heerlijke soep, een beetje zoet met pit.

Inspiratiebron: Gezien bij all recipes.nl

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 40 minuten (40 bereiden, 0 wachten)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 paprika's: 4 rode of 2 rode, 1 gele en 1 oranje
  • 1 flinke ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 300 ml groentebouillon
  • 300 ml gezeefde tomaten
  • 3/4 theel gedroogde tijm
  • 1/4 tot 1/2 theel kaneel
  • 1 theel suiker, eventueel
  • peper en zout
  • 2 eetl olie
  • basilicum
  • yoghurt of crème fraiche

Bereiding

Gele en oranje paprika's zijn van zichzelf zoet. Dus als je niet van dat zoete houdt, kun je beter rode nemen.

Snijd de paprika's in stukjes (zaadlijsten en pitjes eruit).

Verhit de olie in een soeppan. Fruit de ui en knoflook hierin 5 minuten op middelhoog vuur. Het mag niet bruin worden.

Bak de paprika's ca. 5 minuten mee. Af en toe roeren.

Voeg de bouillon toe en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen.

Neem de pan van het vuur. Schep de vaste bestanddelen met een schuimspaan uit de pan en doe over in de keukenmachine. Pureer dit fijn. (Of gebruik een staafmixer).

Doe de puree weer bij de bouillon en roer door elkaar.

Voeg de gezeefde tomaten, tijm, kaneel en eventueel de suiker toe en laat dit goed warm worden. Proef of er nog wat suiker, zout en/of peper bij moet.

Schep de soep in warme kommen en schep er een lepel dikke yoghurt op. Garneer met wat fijngesneden basilicum.

Geef er knapperig stokbrood bij.

Eet smakelijk.