Peer/blauwschimmel taartje

Een lekker taartje bij een avondfeestje.

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 45 minuten (45 bereiden, geen wachttijd)

Ingrediënten

Voor 12 personen

  • 10 bladerdeeg lapjes
  • 2 peren (conference)
  • 1 puntje blauwschimmelkaas
  • 1 bekertje crème fraiche
  • 2 eieren
  • snufje zout en peper

Bereiding

Beleg de muffinvorm met bladerdeeg.

Schil de peren en maak er kleine blokjes van, verdeel ze over de 12 vormpjes.

Snijd de blauwschimmelkaas in klokjes en verdeel ze bij de peren.

Maak een sausje van de crème fraiche, de eieren, zout en peper.

Schenk dit over de peren met kaas.

Zet de vorm in de oven op electr. oven   225 graden, hete lucht oven op 210 graden en gasoven op 5 en bak ze in 15 tot 25 minuten gaar en goudbruin.