Perzik toetje uit de oven

Dit toetje deed ons denken aan de Far Breton. Alleen nu niet met pruimen maar met perzik. Mmm... erg lekker.

Inspiratiebron: Karin Luiten

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 55 minuten (10 bereiden, 45 wachten)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 3 halve perziken uit blik
  • 12 gram vloeibare margarine
  • 20 gram kristalsuiker
  • 1 theel vanillesuiker
  • 12 gram bloem
  • 1 ei
  • 50 ml halfvolle melk
  • snufje zout
  • geschaafde amandelen
  • poedersuiker

Bereiding

Verwarm de oven op 175 graden. Vet een klein ovenschoteltje in met wat boter. Snijd de perziken in stukjes en leg ze op de bodem. Mix de boter, suiker, vanillesuiker, bloem, zout en melk door elkaar tot een glad (dun) beslag. Voeg het ei toe en klop dit erdoor. Schenk dit beslag over de perziken en bestrooi ruim met geschaafde amandelen. Zet in de oven en bak ongeveer 45 minuten tot de bovenkant goudgeel en stevig is. Haal uit de oven en laat een beetje afkoelen. Bestrooi vlak voor het serveren royaal met poedersuiker.

Eet smakelijk.