Pittige pompoensoep

Een pittige soep met geraffineerde smaken.

Inspiratiebron: Met dank aan Heleen

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 35 minuten (25 bereiden, 10 wachten)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 250 gram Hokkaido pompoen
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 bosje bosuien, in ringen gesneden
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 2 eetl olijfolie
  • 800 ml bouillon
  • zout en peper uit de molen
  • 1/2 theel rode currypasta, of naar smaak
  • 1 theel agavesiroop
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 eetl pompoenpitten, geroosterd
  • crème fraîche

Bereiding

Snijd de pompoen (ongeschild) in stukjes.

Verhit de olie op middelhoog vuur en fruit de pompoen, paprika, bosui en knoflook ca. 5 minuten.

Blus af met de bouillon en laat 10 minuten zachtjes koken. Pureer de soep.

Maak op smaak met zout, peper, curry pasta en agavesiroop. Voeg de kokosmelk toe. Laat de soep warm worden, maar niet meer koken.

Schep in borden en garneer met de crème fraîche en de pompoenpitten.

Eet smakelijk.