Pittige tomaten linzen soep

Een heerlijk pittige soep. Met een dikke plak volkorenbrood een prima lunchgerecht.

Inspiratiebron: Gezien in vegetarisch fit

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 50 minuten (30 bereiden, 20 wachten)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 500 gram rijpe tomaten met veel smaak, b.v. tastytom
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode peper
  • 1 eetl olijfolie
  • 1/4 theel gemalen kurkuma
  • 1/2 theel garam masala
  • 1/4 - 1/2 theel gemalen komijn
  • 300 ml groentenbouillon
  • 150 ml kokosmelk
  • 85 gram rode linzen
  • 1 theel citroensap
  • zout en peper
  • gehakte koriander of peterselie voor garnering

Bereiding

Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes.

Halveer de rode peper en ontdoe ze van zaadjes. Snijd fijn.

Verwarm de olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg kurkuma, garam masala, komijn en rode peper toe en bak kort mee.

Doe hier de tomatenblokjes bij en bak ze 2 minuten mee.

Nu de bouillon, kokosmelk, citroensap en linzen toevoegen en aan de kook brengen. Laat dit op laag vuur zo'n 20 minuten zachtjes pruttelen.

Breng op smaak met zout, peper of andere kruiden.

Schep in een mooie kom of serveer het eens in een (dubbelwandig) glas en garneer met wat koriander of peterselie. Een plakje citroen erbij is ook leuk.

Tip: Als je kokosmelk overhoudt, kun je dit in ijsblokjeszakjes doen en invriezen voor een volgende keer.