Pittige tomatensalade met bulgur

Een pittige salade die lekker vol van smaak is, vooral als je hem een dag van tevoren maakt. Prima maaltijd, samen met een broodje en een dipje. Geen bulgur in huis? Rijst, quinoa en couscous zijn goede vervangers.

Inspiratiebron: Duizend-en-één smaken (Claudia Roden)

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 30 minuten (30 bereiden, 0 wachten)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 250 g bulgur
  • 160 ml kokend water
  • blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 el tomatenpuree
  • 8 bosuien, gesneden
  • 1 rode peper, zonder pitjes en zaadlijsten, gehakt
  • flinke hand bladpeterselie, fijngesneden
  • klein handje munt, fijngesneden
  • sap van een halve citroen, of 2 tl
  • 6 el extra vergine olijfolie
  • snufje zout
  • snufje witte peper

Bereiding

Overgiet de bulgur met kokend water in een ruime schaal. Laat het ongeveer een kwartier staan, tot het water volledig is opgenomen.

Houd wat peterselie apart. Meng alle andere ingrediënten door de bulgur.

Laat de salade een paar uur in de koelkast staan. Strooi er voor het opdienen de resterende peterselie over.