Prei met kaas

Fluweelzachte prei, gegratineerd in de oven.

Inspiratiebron: Jamie Oliver

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 40 minuten (20 bereiden, 20 wachten)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 400 gram prei, wit en groen
  • 1 grote teen knoflook, in flinterdunne plakjes gesneden
  • beetje vloeibare margarine en scheutje olijfolie
  • 1 volle theel tijm
  • 50 gram geraspte pittige kaas
  • zout en peper (of klein stukje kippenbouillontablet)
  • flinke snuf nootmuskaat
  • 50 ml kookroom light

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een niet al te grote ovenschaal licht in.

Snijd de prei in de lengte in vieren. Snijd ze in grove stukken. Doe de prei in een zeef en was ze goed. Laat uitlekken.

Zet een grote anti aanbak pan op het vuur en verhit de margarine en olie met de knoflook.

Voeg prei en tijm toe wanneer de knoflook begint te kleuren. Zet op matig vuur en stoom de prei in 10 minuten gaar.

Haal de pan van het vuur en kruid met zout, nootmuskaat en peper. Roer er de kookroom en de helft van de kaas door.

Schep alles in de ovenschaal en strooi er de rest van de geraspte kaas over. Zet 20 minuten in de oven tot de bovenkant een goudbruin korstje heeft.

Eet smakelijk.

Tip: Lekker met Italiaans gekruide visstukjes uit de wok.