Preiprol

Bij het uitwisselen van favoriete recepten, maakte een goede kennis me attent op het bestaan van preiprol. Ze vertelde me dat dit in Zeeland gegeten wordt en dat de bijbehorende saus "echt geweldig" is. Hieronder mijn versie en inderdaad, de saus is "echt geweldig".

Inspiratiebron: Met dank aan Sylvia

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 30 minuten (30 bereiden, 0 wachten)
Vleesfactor: Varken

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 3 à 4 flinke iets kruimige aardappelen
  • 1 prei, in ringetjes
  • 125 gram gerookte spekreepjes
  • 2 eieren
  • peper, zout, nootmuskaat
  • azijn naar smaak (eventueel)
  • 1/2 pakje jus naturel of restje jus
  • 1 dessertlepel mosterd
  • 1 dessertlepel piccalilly

Bereiding

Schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak er een mooie smeuige puree van.

Kook de eieren 8 minuten.

Bak de spekreepjes uit. Leg op een bord.

Neem 1 eetl van het spekvet en fruit hierin de prei, op half hoog vuur. De prei mag een tikkeltje bakken.

Voeg de prei en spekjes bij de puree en meng dit. Maak op smaak met peper, nootmuskaat en evt. azijn.

Schep het geheel in een schaal.

Pel de eieren, snijd ze in de lengte in vieren en leg ze op de preiprol. Je kun ze er ook doorheen scheppen.

Saus: Maak de jus volgens de gebruiksaanwijzing op het pakje. Schep hier de mosterd en piccalilly door en roer tot je een mooie gladde saus hebt.

Giet in een schaaltje en serveer met de preiprol.

Eet smakelijk.