Preitaart met boerenkool

Ik had me al eens aan de 'hartige clafoutis' gewaagd, een recept van kookblogger Sas. Die vonden we een beetje flauw, maar het idee was leuk. Een mooie, bodemloze hartige taart die ook nog eens snel te maken is. Toen ik dit weekend een onmogelijk grote zak boerenkool in mijn koelkast aantrof, wist ik wat me te doen stond: een supergezonde variant op de hartige clafoutis! Nou ja, gezond... het blijft een soort taart, dus doe het rustig aan.

Inspiratiebron: Sas Kookt!

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 60 minuten (30 bereiden, 30 wachten)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 80 g boerenkool
  • 1 prei, gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 100 g bloem
  • 250 ml halfvolle melk
  • 4 eieren
  • 100 g kaas
  • 3 tl mosterd
  • 1 el olijfolie
  • klein handje munt, gehakt
  • 2 tl dragon
  • handje pijnboompitten
  • zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stoom de boerenkool een minuut of acht boven kokend water.

Rooster de pijnboompitten kort in een pannetje. Fruit vervolgens de ui, knoflook en prei met wat zout.

Mix in een schaal het bloem, de melk en de eieren tot een beslag.

Houd de pijnboompitten en een derde van de kaas apart en voeg de rest van de ingrediënten toe aan het mengsel. Roer alles goed door.

Giet het mengsel in een beslagvorm of ovenpannetje. Strooi er vervolgens de resterende kaas en pijnboompitten over.

Bak de taart in 30 minuten op 180 graden.