Pulled porc

Met name in de VS is koken met de slow cooker erg populair. Als je een beetje op internet rond kijkt, krijg je de indruk dat elke Amerikaanse huisvrouw eigen unieke recepten heeft voor het bereiden van b.v. stoofvlees. Maar als je ze een beetje met elkaar vergelijkt, zie je dat ze allemaal verdacht veel op elkaar lijken. Het recept voor pulled porc heb ik gezien op lekkertwente.nl. Wij blijven dus dicht bij huis. Je kunt dit gerecht ook in een (ovenvaste) braadpan bereiden en dan in de oven laten garen op ca. 130 graden. Controleer of de temperatuur juist is: er mag af en toe een blupje te zien zijn.

Inspiratiebron: lekkertwente.nl

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 380 minuten (20 bereiden, 360 wachten)
Vleesfactor: Varken

Ingrediënten

Voor 3 personen

  • 400 gram hamlappen
  • 1 ui, in dunne halve ringen
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • peper en zout
  • barbecue saus
  • 200 - 225 ml kippenbouillon
  • Kruidenmengsel: 1/2 eetl bruine suiker
  • zout
  • flinke snuf chilipoeder
  • flinke snuf kaneel
  • snuf komijn

Bereiding

Meng de kruiden en wrijf het vlees hiermee goed in. Bak het vlees rondom bruin in een koekenpan.

Bak de uienringen met wat peper en voeg op het laatst de knoflook toe. Vet de binnenpan van de crock pot licht in met wat vloeibare margarine en leg de uien erin.

Leg het vlees op de uien en voeg de bouillon toe. Voeg eerst 200 ml van de bouillon toe. Als het eindresultaat te droog is kun je er nog wat bij doen. Laat dit ca. 6 uur op de hoge stand pruttelen.

Haal het vlees uit de pan en trek het met behulp van 2 vorken uit elkaar (pulled porc). Doe het vlees weer terug in de pan.

Roer er nu 1/2 - 3/4 mok barbecuesaus door en proef op smaak.

Amerikanen eten dit op een broodje met wat coleslaw. Ook lekker met blikoortje aardappel-prei salade:-)

Eet smakelijk.

Aanraders bij dit recept