Pure tomatensoep

Deze overheerlijke tomatensoep is puur van smaak. Een verantwoorde keuze voor een lekkere lunch of voorgerecht.

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 60 minuten (60 bereiden, 0 wachten)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 kilo tomaten
  • 4 takjes basilicum
  • Paprika poeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 1 pakje pasata
  • *tip: dessertlepel yoghurt per kom

Bereiding

Kook water in een grote pan, laat hier de tomaten 20 seconden in rusten en ontvel deze daarna direct.

Gril de tomaten verpakt in aluminiumfolie in een grillpan (zo verlies je geen sap)

Snij de uien door midden of door 4'en (afhankelijk van de grootte) en gril deze kort. Let op dat ze niet verbranden.

Gril de knoflook kort mee.

De tomaten, uien en knoflook mogen nu gepureerd worden. Zelf gebruik ik een blender, maar een staafmixer of keukenmachine werken waarschijnlijk nog beter.

Afhankelijk van hoe dik je de soep wilt hebben voegt u een beetje water toe. Probeer eerst een half kopje. Als dit niet voldoende is voegt u telkens een half kopje bij tot de soep voor u dik genoeg is.

Voeg hier basilicum gesnipperd bij en gooi de pasata er door. Laat het geheel 5 minuten zachtjes pruttelen, maar blijf roeren.

Dit recept is voor 3 tot 4 personen.

*tip: ben jij iemand die houd van een wat frissere soep? Dan kan ik je aanraden nog dessert lepel aan yoghurt toe te voegen aan je soep. Dit geeft er net even die frisse bite aan.