Quesadilla's

Misschien is de wrap wel de bekendste manier om tortilla's te gebruiken. Persoonlijk vind ik deze manier de lekkerste. Een grote eter heeft misschien niet genoeg aan één wrap, voor ons was het voldoende.

Inspiratiebron: Nigella Lawson

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 10 minuten (10 bereiden, 0 wachten)
Vleesfactor: Varken

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 2 grote tortilla's
  • paar plakken boerenham of rauwe ham
  • 2 lente-uien, in dunne ringetjes
  • geraspte kaas
  • zoete chilisaus
  • olijfolie

Bereiding

Bestrijk elke tortilla met een dun laagje chilisaus.

Beleg de helft van de tortilla met ham, lente-ui en geraspte kaas.

Klap de wrap nu dubbel en bestrijk 1 kant met wat olijfolie. Maak de andere tortilla op dezelfde manier.

Verhit een grillpan met ribbels en leg de tortilla's met de ingevette kant naar beneden in de pan. Zet het vuur iets lager en bak 1 tot 1,5 minuut, tot je bruine strepen op de onderkant ziet. Pas op dat ze niet verbranden!

Bestrijk de bovenkant met wat olijfolie en keer ze. Bak de andere kant ook mooi bruin.

Haal ze uit de pan en snijd elke quesadilla in 3 punten.

Serveer bijvoorbeeld met een groene salade.

Eet smakelijk.