Quiche met groene asperges

Inspiratiebron: light koken

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 60 minuten (20 bereiden, 40 wachten)
Vleesfactor: Varken

Ingrediënten

Voor 3 personen

  • 15 groene asperges
  • 1 blikje croissantdeeg
  • 8 grote of 15 kleine plakken serranoham
  • 3 eieren
  • 150 ml kookroom light
  • 4 lente-uitjes
  • blokje feta (ong 50 gram)
  • zout en peper
  • boter om de vorm in te vetten
  • 1 theel bouillonpoeder
  • 1/2 theel tijm
  • 1/2 theel rozemarijn

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bekleed de ingevette quichevorm met croissantdeeg. Je hebt waarschijnlijk ongeveer de helft nodig. De andere helft kun je nog een dag in de koelkast bewaren.

Kook de asperges 3 minuten in kokend water met wat zout. Laat ze goed uitlekken.

Klop de eieren los met de room, bouillonpoeder, tijm en rozemarijn.

Snijd, als je grote plakken ham hebt, de ham doormidden. Rol elke asperge in een plakje ham en leg ze op de bodem van de taart.

Snijd de lente-uitjes schuin in plakjes en leg op en naast de aspergerolletjes.

Giet het ei-room mengsel erover en verdeel de feta over de quiche.

Bak de quiche in ong 40 minuten bruin en gaar.

Succes en eet smakelijk!