Ratatouille

Tot nu toe kende ik ratatouille alleen als een nat, zompig groentemengsel dat nergens naar smaakt en wat me de griezels bezorgde. Deze zelfgemaakte versie is verrukkelijk. Door o.a. het zuur in de tomaten zijn de groenten precies goed gaar. Dit smaakt naar meer. Het fijne hierbij is dat je er allerlei groenten in kunt verwerken. Het idee voor de ratatouille komt uit de Groentebijbel, maar uiteindelijk heb ik wel de aangegeven kruiden gebruikt,maar andere groenten.

Inspiratiebron: eigen recept

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 65 minuten (20 bereiden, 45 wachten)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1/2 ui, grof gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 1/2 courgette, in blokjes
  • 1/2 rode paprika, in stukjes
  • 1/2 gele paprika, in stukjes
  • 2 tomaten, ontveld en in blokjes
  • ca. 10 kleine roosjes bloemkool
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • peper
  • 1 theel van elk: gedroogde tijm, rozemarijn en oregano
  • handje geraspte kaas
  • olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal licht in.

Verhit een scheutje olijfolie in een anti-aanbak pan. Fruit de ui en knoflook even aan. Voeg courgette, paprika, peper, bouillonblokje en de kruiden toe. Roer door elkaar en laat 3 minuten bakken. Voeg dan de bloemkool en de tomatenblokjes toe en bak nog 1 à 2 minuten.

Schep alles in de ovenschaal en zet goed afgedekt met aluminiumfolie 45 minuten in de oven. Schep halverwege een keer om. Mocht het te droog zijn dan een beetje (kokend) water of bouillon toevoegen. Dek weer af.

Haal 10 minuten voor tijd het folie van de schaal en roer er een handje geraspte kaas over. Zet weer in de oven, maar nu zonder folie.

Eet smakelijk.