Risotto met doperwtjes en gerookte forel

Van alle risotto's die ik tot nu toe heb gemaakt is deze veruit favoriet.

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 35 minuten (35 bereiden, geen wachttijd)
Vleesfactor: Vis

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 150 gram gerookte forelfilet, in stukjes verdeeld
  • 100 gram doperwten uit de diepvries
  • 450 ml groentebouillon
  • 150 gram risottorijst
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 50 ml droge witte wijn
  • peper
  • paar blaadjes verse munt, fijngesneden
  • evt. 1 eetl mascarpone
  • boter

Bereiding

Haal de erwtjes een half uur van tevoren uit de diepvries.

Verhit de boter (een klontje) in een hapjespan. Fruit hierin de ui en knoflook glazig op een laag pitje.Doe de rijst erbij en roer goed door totdat de rijstkorrels bedekt zijn met boter.

Wijn erbij en even uit laten bruisen. Giet er wat bouillon bij en roer. Als het vocht is opgenomen weer vocht erbij gieten, totdat ook dit weer is opgenomen. Ga zo door tot alle bouillon is opgenomen door de rijst. Na 10 minuten de erwtjes erbij doen. Blijf zachtjes roeren tot de risotto gaar is. Dit duurt 20 tot 25 minuten. Proeven!

Neem de pan van het vuur en roer er de mascarpone door. Nu de forel en de munt er voorzichtig doorscheppen. Klein beetje peper erover malen.

Laat het met deksel op de pan even staan. Schep het op de borden en serveer met een rauwkostsalade.

Eet smakelijk.