Risotto met kidneybonen

De zachte smaak van de risotto gaat prima samen met de kidneybonen met tomaten.

Inspiratiebron: Janny de Moor

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 30 minuten (30 bereiden, 0 wachten)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • Risotto: klein scheutje olie
  • 1/2 kleine ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 100 gram risottorijst
  • 125 ml witte wijn
  • 125 ml bouillon
  • 50 gram geraspte grana padano
  • Bonen mengsel: 1 eetl olie
  • 1 rode ui in halve ringen
  • 250 gram trostomaten, ontveld en in stukjes
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 1 laurierblaadje
  • 1 rode peper, zonder pitjes, fijngesneden
  • 1 blikje kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt (250 gram)
  • 1 groene banaan
  • paar blaadjes verse munt

Bereiding

Risotto: Verwarm de olie en fruit de uisnippers glazig. Rijst erbij en roeren tot alle korrels glimmen.

Knoflook, wijn en water erbij. Deksel op de pan en 20 minuten zachtjes laten pruttelen tot de rijst gaar is. Roer de kaas erdoor en even goed doorwarmen. Maak op smaak met zout en peper.

Bonenmengsel: Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de ui op laag vuur glazig.

Voeg knoflook, tomaten en laurierblaadje toe en laat dit zachtjes (met het deksel op de pan) gaar smoren.

De kidneybonen toevoegen en mee laten warmen. Maak op smaak met zout en peper.

Halveer de banaan en bak in een anti-aanbakpan in een beetje boter lichtbruin.

Schep de risotto en bonen op de borden en garneer met de banaan en een paar blaadjes munt.

Eet smakelijk.