Risottoballetjes

Deze risottoballetjes zijn lekker als voorafje met wat rucola salade erbij, maar ze doen het ook goed als snack. Geef er dan wat tomatenketchup bij. Uit een eenpersoons portie risotto haal je ca. 10 balletjes. Ik heb de risotto met kastanjechampignons gebruikt, maar met b.v. groenterisotto gaat het ook lukken.

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 90 minuten (30 bereiden, 60 wachten)

Ingrediënten

Voor 3 personen

  • Zie risotto met kastanjechampignons en tomaat. Let wel, dit is voor 2 personen
  • 1 ei, losgeklopt
  • bloem
  • 2 eetl geraspte pittige kaas
  • paneermeel
  • tomatenketchup
  • zonnebloemolie

Bereiding

Volg de bereidingswijze zoals beschreven bij Risotto met kastanjechampignons en tomaat. Laat de risotto helemaal afkoelen in de koelkast.

Zet 3 borden klaar met resp. de bloem, losgeklopt ei en paneermeel.

Snijd grote stukken groente in de risotto klein. Schep er de geraspte kaas door.

Vorm met vochtige handen van de risotto balletjes, ter grootte van een pingpongballetje. Leg ze op een apart bordje.

Haal ze achtereenvolgens door de bloem (overtollige bloem er af kloppen), het losgeklopt ei en tenslotte door het paneermeel. Zet ze minstens een uur in de koelkast om op te stijven.

Laat een laag olie van ca. 1 cm goed heet worden. Ik heb hier de wok voor gebruikt. Schep de balletjes voorzichtig in de pan en frituur ze in ongeveer 5 minuten mooi bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Serveer ze als voorgerecht met wat salade of geef ze als snack met b.v. tomatenketchup.

Eet smakelijk.