Rode bonen uit de oven

Deze eenvoudige bonenschotel is een persoonlijke favoriet voor avonden waarop ik weinig tijd heb om te koken. Niet geheel verrassend is het recept tot stand gekomen door restjes uit de koelkast te combineren. Het resultaat is een snelle, zoetpittige en vegetarische maaltijd.

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 35 minuten (20 bereiden, 15 wachten)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 klein blikje kidneybonen
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 120 g champignons, gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 200 g passata
  • 50 g parrano, geraspt
  • 3 tl donkere basterdsuiker
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl komijn
  • Snufje chilipoeder
  • Olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Fruit de ui en paprika in de olie. Voeg vervolgens de champignons toe. Zodra de champignons geslonken zijn, kunnen ook de kidneybonen erbij.

Giet de passata bij de groenten en roer er de paprikapoeder, komijn, suiker en chilipoeder door. Laat de boel een minuutje op vijf op laag vuur pruttelen.

Schep de inhoud van de pan in een klein ovenschaaltje. Strooi er de parrano over voor een lekker knapperig korstje. Laat de schotel een kwartier in de oven staan.