Rode pesto

Deze tomatige saus lijkt eigenlijk helemaal niet op de traditionele pesto genovese van basilicum en pijnboompitten, maar is wel ontzettend lekker en eenvoudig zelf te maken. Heerlijk op brood en toast, maar ook bij pasta, op je zelfgemaakte pizza… tja, eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos! Ik smeer hem ook wel eens op een wrappizza met champignons en gebakken ui, als ultieme gemaksmaaltijd.

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 45 minuten (15 bereiden, 30 wachten)

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • 2 rode puntpaprika’s
  • 150 gr zongedroogde tomaten op olie
  • 20 gr blanke amandelen
  • 1 teen knoflook
  • 50 gr pecorino
  • Klein bosje basilicum
  • Zout

Bereiding

Verhit je oven op 230 graden of zet hem op de grilstand. Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en leg ze met het vel naar boven op een bakplaat met bakpapier. Gril zo’n 20-30 minuten of tot het vel zwart begint te blakeren.

Ontvel de paprika’s en doe het vruchtvlees in een food processor. Doe er ook de pijnboompitten, knoflook en zongedroogde tomaten bij. Hak dit mengsel zo fijn mogelijk.

Voeg de pecorino toe en ook wat olie uit het potje zongedroogde tomaten. Meng in de food processor tot je een lekker smeuïge saus krijgt.

Breng indien nodig op smaak met wat zout. Voeg tenslotte de basilicum toe en maal dit kort door de pesto.

Aanraders bij dit recept