Rode viscurry
Mijn favoriete visgerecht, terwijl ik normaal helemaal niet zo'n visliefhebber ben. Het gerecht is niet pittig (ik heb het getest bij niet-sambaleters). Je moet de pepers heel laten, zodat die een subtiele smaak kunnen afgeven. Je kunt de pepers natuurlijk ook helemaal weglaten als je dat een veiliger idee vindt.
Over dit recept
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 750 gr witvisfilet
- 2 tl kurkuma
- zout
- 4 el olie
- 3 el Thaise rode currypasta (zie link hieronder)
- 4 sjalotjes
- geraspte schil van 1 limoen
- 1 kop kokosmelk
- 4 limoenblaadjes (djeroek poeroet)
- 8 rode of groene pepers (heel laten)
- 2 el vissaus
- 1 el palmsuiker of bruine basterdsuiker
- sap van 1 limoen
- 20 blaadjes verse basilicum
Bereiding
Snijd de vis in grove stukken en wrijf in met kurkuma en het zout. Bak lichtbruin in de olie
Haal de vis uit de pan en fruit in dezelfde olie de currypasta en de sjalotjes onder voortdurend roeren
Voeg limoenschil, kokosmelk, 1 kop water, limoenblaadjes, de hele pepers, vissaus en suiker toe. Laat het 10 minuten zachtjes koken
Voeg de vis weer toe en laat het geheel nog 10 minuten koken
Roer het limoensap en de basilicum erdoor en serveer direct, bijvoorbeeld met rijst of groenten
De currypasta vind je op http://blikoortje.nl/recept/thaise-rode-currypasta