Rode wijn saus

Deze mooie saus past bij lamsvlees, wild, varkenskarbonade en nog meer.

Inspiratiebron: Jamie Oliver en mezelf

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 15 minuten (15 bereiden, 0 wachten)
Vleesfactor: Varken

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 3 plakken licht gedroogde rauwe boerenham of bacon
  • 1/2 rode ui, fijngesnipperd
  • 1/2 theel gedroogde rozemarijn, of 2 takjes verse
  • 1 volle eetl bloem
  • 1/2 glas rode wijn

Bereiding

Snijd de ham of bacon in stukjes en laat ze in een koekenpan met een klein beetje olie langzaam bakken. Voeg de ui toe en laat alles op laag vuur bakken tot de ui goudbruin is.

Zet het vuur wat hoger en doe de rozemarijn erbij.

Voeg de bloem toe, laat even meebakken en blus af met de rode wijn. Voeg meer vocht toe tot je saus de juiste dikte heeft gekregen. Neem hiervoor b.v. water, bouillon (houd er rekening mee dat rauwe ham/bacon al zout is) of kookwater van groente die je misschien aan het koken bent.

Proef en breng op smaak.

Eet smakelijk.