Roemeense maaltijdsalade

Toen we op vakantie waren in Roemenië hebben we veel salades gegeten en deze was favoriet.

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 20 minuten (20 bereiden, geen wachttijd)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 gekookte eieren (7 minuten)
  • zakje sla, gemengde sla, veldsla, ijsbergsla of een andere sla die je lekker vindt
  • pakje fetakaas
  • 1 komkommer
  • 4 tomaten
  • olijven
  • 16 plakjes ham

Bereiding

Snijd de fetakaas in 16 reepjes.

Snijd de komkommer in 4 stukken. Snijd de stukken in de lengte doormidden en daarna in kwarten, zodat je in totaal 16 repen komkommer hebt.

Snijd elke tomaat in vieren.

Verdeel de sla over 4 borden. Zet het gekookte ei in het midden van het bord.

Leg hier 4 hamplakjes omheen en leg op elk plakje een reep komkommer, feta en een stuk tomaat.

Verdeel de olijven erover.

Besprenkel met olijfolie en azijn. Maal er wat zout en peper over.

Zo aten we de salade in Boekarest. Als je er een lekker knapperig volkoren stokbrood bij neemt, heb je een volledige maaltijd.

Tip: Doe er een fijngesneden rood uitje over of een in ringetjes gesneden bosui. Je kunt i.p.v. olie en azijn ook een yoghurtdressing (van de supermarkt) erbij geven.

Van deze salade kun je natuurlijk ook een vegetarische variant maken.