Runderstoofschotel met ui en wortel

Dit is een heerlijke stoofschotel bereid in de slow cooker. Het vlees wordt super mals en de smaak is voortreffelijk. Voor een meer herfst of wintersmaak kun je b.v. de erwtjes uit dit recept te vervangen door knolselder. De hoeveelheid is voor 3 à 4 personen. We hebben dit gegeten met Turks brood. Mmm.. een topper!

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 515 minuten (35 bereiden, 480 wachten)
Vleesfactor: Rund

Ingrediënten

Voor 3 personen

  • 500 gram magere riblap
  • 2 eetl bloem
  • zout en peper
  • paprikapoeder
  • scheutje olie
  • 250-300 ml bouillon
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 350 gram vastkokende aardappels, in blokjes van ca. 2,5 cm
  • 225 gram wortels, in blokjes van ca. 2,5 cm
  • 1 ui, in partjes gesneden
  • 1/2 theel gedroogde tijm
  • 1/2 theel uienpoeder
  • handjevol doperwtjes

Bereiding

Snijd het vlees in blokjes van ca. 2,5 cm. Wrijf ze in met zout, peper en paprikapoeder. Bestrooi met bloem en verdeel over het vlees, zodat alles bedekt is met bloem.

Vet de aardenwerken pot van de slow cooker in met een beetje boter.

Verhit wat olie in een antiaanbakpan en bak het vlees (eventueel in meerdere porties) snel rondom bruin. Leg onderin de pot.

Meng de hete bouillon, tomatenpuree, tijm en uienpoeder en giet dit over het vlees.

Doe de aardappel, wortel en ui in de pot en roer dit goed door. Leg het deksel op de pot en laat het in 7 tot 8 uur (op stand laag) gaar worden.

De laatste 15 minuten de (ontdooide) erwtjes meekoken. De pot kan zo op tafel. Garneer nog met wat geknipte peterselie.

Serveer met b.v. Turks brood.

Eet smakelijk.