Rundvlees, gestoofd in rode wijn

Door de rode wijn en het sausje wordt het vlees mals en krijgt het veel smaak. Een slow cooker is ideaal voor de bereiding van dit stoofgerecht, maar natuurlijk kun je dit ook heel zacht laten sudderen op je fornuis.

Inspiratiebron: eigen recept

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 510 minuten (30 bereiden, 480 wachten)
Vleesfactor: Rund

Ingrediënten

Voor 3 personen

  • 3 eetl tomatenketchup
  • 75 ml rode wijn
  • 125 ml water
  • 1 theel milde mosterd, of andere mosterd naar keuze
  • 1/2 theel worcestershiresaus, of naar smaak
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • zout en peper
  • 1 ui, grof gehakt
  • ca. 450 gram mager rundvlees
  • 1/4 bouillonblokje
  • vloeibare margarine

Bereiding

Maak een sausje van de ketchup, rode wijn, 100 ml water, mosterd, worcestershiresaus, knoflook, peper en evt. wat zout. Roer er de gehakte ui door.

Snijd alle vet van het vlees en snijd het in flinke dobbelstenen. Bak het vlees in porties in een koekenpan in wat vloeibare margarine. Doe het vlees over in de pot van de slow cooker. Giet het resterende water in de pan en roer de aanbaksels los. Roer dit met het bouillonblokje door de saus en giet de saus bij het vlees. Roer door elkaar.

Laat het vlees in 6 - 8 uur garen op de lage stand.

Dit stoofvlees is lekker over boerenkoolstamppot of hutspot.

Eet smakelijk.