Salade met dadels en feta

Een fantastische salade uit de keuken van Yotam Ottolenghi, die ook nog eens snel gemaakt is. Omdat niet alle ingrediënten uit het oorspronkelijke recept verkrijgbaar waren, heb ik het recept iets aangepast.

Inspiratiebron: "Plenty", Yotam Ottolenghi

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 20 minuten (20 bereiden, 0 wachten)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • een handje amandelen, met vlies
  • 4 grote medjooldadels
  • zak gemengde sla, b.v. rucola, veldsla. Neem je favoriete slamelange
  • 10 basilicumblaadjes
  • blokje feta, in stukjes
  • 2 eetl olijfolie
  • 1 theel granaatappelsiroop
  • zout en peper
  • paar takjes dille, fijngesneden

Bereiding

Verwarm de oven op 150 graden. Rooster de amandelen in de oven, ongeveer 8 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Halveer de dadels, haal de pitten eruit en snijd elke dadel in 8 reepjes.

Doe de gemengde sla en de basilicumblaadjes in een schaal. Verdeel hier de dadels, kaas en dille over.

Roer granaatappelsiroop, olijfolie, zout en peper door elkaar en sprenkel dit over de salade.

Hak de amandelen grof en strooi over de salade.

Eet smakelijk.