Schotse eieren

Inspiratiebron: Scottish cooking

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 30 minuten (25 bereiden, 5 wachten)
Vleesfactor: Rund

Ingrediënten

Voor 3 personen

  • 225 gram rundergehakt
  • 3 eieren, 8 minuten gekookt
  • 1/2 teentje knoflook, geperst
  • zout, peper
  • snuf nootmuskaat
  • 1 - 2 eetl fijngesneden peterselie
  • kruidenpaneermeel
  • olijfolie om in te bakken

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng knoflook, zout, peper, nootmuskaat en peterselie door het gehakt.

Verdeel het gehakt in 3 gelijke delen. Maak van elk deel gehakt een platte plak. Leg één plak op je hand en leg een ei in het midden. Vouw het gehakt eromheen en druk alles goed aan, zodat je een gehaktbal krijgt zonder scheuren e.d.

Doe wat kruiden paneer op een plat bordje en rol de gehaktbal erdoor, zodat alles goed bedekt is.

Verhit de olie in een koekenpan en bak de gehaktballen bruin in ongeveer 6 minuten.

Leg de ze in een ovenschaal of op de bakplaat en zet dit nog 5 minuten in de oven om verder te garen.

Wij aten deze gezellige eieren met rauw gebakken aardappelschijfjes en een salade van fijngesneden ijsbergsla met komkommerreepjes, stukjes tomaat, feta en zongedroogde tomaatjes in olie.

Mmm, erg lekker.

Eet smakelijk!

 

Reacties

Die kan ik me nog goed herinneren! Best lastig om een mooie bal te krijgen die niet open scheurt. Gelukkig wel erg lekker (zelfs met scheuren).