Schwarzwalderkirsch feest

Dit nagerecht ziet er extra feestelijk uit doordat je het in een glas serveert. En geloof me: succes verzekerd.

Inspiratiebron: Karin Luiten

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 200 minuten (40 bereiden, 160 wachten)

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • Cupcakes: 75 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram suiker
  • 100 gram boter
  • 2 grote eieren
  • 25 gram cacaopoeder
  • snufje zout
  • Verder: 1 pot kersen op siroop
  • kirsch
  • 250 ml slagroom
  • 2 eetl fijne kristalsuiker of witte basterdsuiker
  • pure chocolade
  • 6 glazen waar de cakejes inpassen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Zet in een muffinvorm 6 papieren cakevormpjes.

Smelt de boter op laag vuur in een steelpannetje en laat wat afkoelen. Doe de boter over in een kom.

Klop met de mixer de suiker en daarna de eieren door de boter. Zeef bakmeel en cacao boven de kom en voeg een snuf zout toe.

Schep met een metalen lepel alles luchtig maar grondig door elkaar tot een glad donkerbruin beslag. Verdeel over de vormpjes en bak de cakejes in ca. 20 minuten gaar. Laat ze afkoelen en verwijder het papier. Snijd de cakejes 2 keer doormidden.

Giet de kersen af, vang het vocht op in een diep bord. Klop de slagroom met de suiker stijf.

Schep op het onderste plakje van een cakeje een lepeltje kirsch en dompel de onderkant in het kersensap. Leg onderin het glas. Schep hierop wat slagroom en een paar kersen. Vervolgens weer cake, slagroom, kersen etc. Maak zo mooi laagjes. Spuit bovenop een toef slagroom en garneer met geraspte chocola en een kers. Maak zo alle 6 glazen. Zet een paar uur in de koelkast.

Succes verzekerd!