Sinaasappeltaart met kersen

Deze taart is oorspronkelijk zonder de kersen er bovenop, maar naar onze smaak maken die de taart wat frisser.

Inspiratiebron: Henja Schneider en Rianne Buis

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 60 minuten (25 bereiden, 35 wachten)

Ingrediënten

Voor 10 personen

  • Voor de bodem: 90 gr biskwie, bijv. theebiskwie of digestives
  • 1,8 eetl honing
  • 50 gram boter, gesmolten
  • beetje kaneel
  • Vulling: 3 eidooiers (maat L)
  • 300 gram gecondenseerde melk (blikje)
  • 95 ml mengsel van sinaasappelsap en citroensap
  • blik kersen vlaaivulling
  • ronde springvorm van 18 cm

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet het bakblik in en bekleed de bodem met bakpapier.

Bodem: Maal de biskwie in de keukenmachine fijn, voeg kaneel, gesmolten boter en honing toe en meng nog even door elkaar tot het een samenhangend geheel is geworden. Schep in de vorm en druk met de bolle kant van een lepel goed aan tot een stevige bodem. Zet in de oven en bak 10 - 15 minuten tot hij een beetje kleur krijgt. Laat afkoelen.

Vulling: Doe de eidooiers in een kom en klop met de mixer tot ze lichtgeel en schuimig zijn.

Voeg de gecondenseerde melk toe en mix gewoon door. Voeg nu geleidelijk het sinaasappelsap toe en blijf op lage stand mixen tot een glad mengsel.

Giet de vulling op de taartbodem en zet de taart 15 - 20 minuten in de oven, tot de vulling gaar is. Hij voelt dan stevig aan. Mocht de taart bruin worden, dan even afdekken met alu-folie.

Laat de taart afkoelen en zet in de koelkast. Vlak voor het aansnijden de kersen vlaaivulling erover verdelen.

Snijd kleine puntjes, want dit is een vrij machtige taart. Maar wel érg lekker!

Eet smakelijk.