Sperziebonen met sesamzaad

De lekkerste sperziebonen zijn die van Hollandse bodem. Reden om er een feestje van te maken door ze eens anders te bereiden. Met geroosterd sesamzaad bijvoorbeeld.

Inspiratiebron: Zilveren Lepel

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 25 minuten (15 bereiden, 10 wachten)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 300 gram sperziebonen
  • 1 eetl olijfolie
  • 1 eetl vloeibare margarine
  • 2 lente-uien, in dunne schuine plakjes
  • 1 eetl citroensap
  • geraspte schil van 1/4 citroen
  • 1 eetl sesamzaad, licht geroosterd
  • zout en peper

Bereiding

Maak de bonen schoon (laat ze heel), was ze en kook ze 10 minuten in water tot ze beetgaar zijn. Giet ze af en houd ze apart.

Verwarm de olie en margarine in een pan en fruit de lente-ui ca. 5 minuten tot ze zacht zijn.

Roer het citroensap de rasp erdoor en schep er de bonen bij. Maal er wat zout en peper over en laat ze 10 minuten zachtjes smoren.

Rooster intussen het sesamzaad in een droge koekenpan.

Schep de bonen op een schaal en strooi er het sesamzaad over. Besprenkel eventueel met nog een beetje olijfolie.

Eet smakelijk.