Spicy kikkererwten

Peulvruchten zijn gezond. Ze zitten vol eiwitten en voedingsvezels. Het schijnt dat kikkererwten ook goed zijn voor je hart en bloedvaten. Van alle peulvruchten vind ik de kikkererwt er het minst aantrekkelijk uitzien. En van de smaak ga je nou ook niet meteen echt jubelen. Nee, je moet ze van alles meegeven om ze aantrekkelijk te maken. Extra groentjes en veel specerijen maken van de saaie kikkererwt een super-erwt. Mijn advies: probeer dit recept.

Inspiratiebron: eigen recept

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 60 minuten (60 bereiden, 0 wachten)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 theel fenegriekzaad
  • 1 theel mosterdzaad
  • 1 theel korianderzaad
  • 1/2 theel kurkuma
  • 1/2 theel chilipoeder, of naar smaak
  • snuf gemalen koriander
  • 2 kafferlimoenblaadjes (toko)
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 3 bospenen, in stukjes
  • 100 gram schoongemaakte verse spinazie. grof gehakt
  • 3 kastanjechampignons, in plakjes
  • 2 trostomaten, ontveld en in stukjes
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • snuf uiengranulaat
  • zout en peper
  • 2 lente-uien, in ringetjes
  • olijfolie

Bereiding

Doe fenegriek-, koriander- en mosterdzaad in de vijzel en maal tot poeder. Doe over in een schaaltje en meng met kurkuma, chilipoeder en gemalen koriander.

Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook, tot de ui glazig is. Voeg de wortels, en champignons toe en bak op middelhoog vuur tot de worteltjes zacht worden. (ca. 7 minuten).

Meng het specerijenmengsel en kafferlimoenblaadjes erdoor en bak even mee.

Voeg de tomaten stukjes toe, zet het vuur laag en laat zo'n 5 minuten pruttelen. Maak op smaak met zout, peper en uiengranulaat.

Schep er de kikkererwten met vocht door en laat warm worden.

Schep nu de spinazie erdoor, eventueel in 2 porties. Laat de spinazie slinken en gaar worden.

Schep er als laatste de lente-ui door.

Eet smakelijk.