Spinazie-aardappel omelet

Lekker licht en snel klaar. De kaas geeft er pit aan.

Inspiratiebron: eigen recept

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 35 minuten (20 bereiden, 15 wachten)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 dunne prei, in halve ringen gesneden
  • halve rode paprika, fijngesneden
  • 8 (deel)blokjes diepvriesspinazie
  • 3 eieren
  • scheutje melk
  • ongeveer 4 vastkokende aardappelen, in blokjes gesneden
  • aardappelkruiden
  • peper
  • geraspte pittige kaas
  • olijfolie

Bereiding

De in blokjes gesneden aardappel met wat water opzetten en 4 minuten koken. Afgieten en af laten koelen. De spinazie laten ontdooien en er zoveel mogelijk vocht uit drukken. De eieren met een scheutje melk, versgemalen peper en flink aardappelkruiden loskloppen. Gebruik hiervoor een flinke schaal. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aardappelblokjes een paar minuten. Bak de prei en paprikastukjes mee totdat de prei zacht is. Meng de spinazie erdoor en laat zoveel mogelijk vocht verdampen. Doe het aardappelmengsel bij de eieren en roer goed door elkaar. Giet alles weer in de koekenpan en laat met het deksel op de pan op laag tot middelhoog vuur de omelet gaar worden. Als het ei helemaal gestold is en de omelet gaar, het geheel voorzichtig op een ovenbestendig bord schuiven. Ik heb hiervoor de glasplaat uit de magnetron gebruikt. Strooi er de geraspte kaas over. Zet even onder de gril, zodat het een mooi kleurtje krijgt. Dat gaat snel, dus blijf er even bij. Haal uit de oven en verdeel over de borden. Geef er tomaat bij en/of een rauwkostsalade. Eet smakelijk.