Spinazie-maïs-gratin

Er bestaan twee soorten gratins: de echt lekkere en de gratins waar we de onweerstaanbaar krokante kaaskorstjes af scheppen. Deze schotel van spinazie en zoete maïs is gelukkig van het eerste soort, al kun je hem natuurlijk nog wat kaziger maken, als je daarvan houdt. Geef er wat brood of rijst bij en eventueel een frisse salade, om de maaltijd compleet te maken.

Inspiratiebron: NY Times

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 55 minuten (20 bereiden, 35 wachten)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 400 g bladspinazie
  • 300 g maïskorrels
  • 3 eieren
  • 150 ml melk
  • 80 g grana padano, geraspt
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • tijm
  • rozemarijn
  • peper
  • zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Blancheer (of stoom) de spinazie met een beetje zout. Schep de groente vervolgens uit de pan en spoel met koud water. Druk er daarna voorzichtig het vocht uit in een zeef.

Fruit de sjalot en knoflook in een koekenpannetje, samen met de tijm en rozemarijn.

Kluts in een grote kom de eieren door de melk. Voeg er de kaas aan toe, maar houd een klein beetje kaas apart. Schep tenslotte ook de maïs, spinazie en de inhoud van het koekenpannetje door het mengsel.

Schep alles in een ovenschaal en roer goed door elkaar. Besprenkel met de resterende kaas.

Bak de schotel circa 35 minuten op 190 graden.