Spinazie tomatentaart met geitenkaas

Een lekkere hartige taart met de heerlijke combinatie van tomaten, spinazie en geitenkaas.

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 80 minuten (40 bereiden, 40 wachten)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 6-7 tomaten
  • 3 flinke handen verse spinazie
  • 3 eieren
  • 250 ml Soja melk
  • 60 gram geitenkaas
  • Peper en zout
  • 5 a 6 plakjes bladerdeeg
  • Quichevorm (25cm doorsnee)

Bereiding

Voorbereiding: verwarm de oven voor op 220 graden en ontdooi de bladerdeegvellen. Bereiding: Snij de tomaten in plakken en bestrooi ze royaal met peper en zout. Leg ze in een vergiet en laat ze 30 minuten uitlekken. Bak de spinazie circa 5 minuten en wring deze uit. Bekleed de quichevorm met bladerdeeg Leg de 2/3e van de tomaten op bodem van de quichevorm. Verkruimel de helft van de geitenkaas en doe dit over de tomaten. Leg de spinazie over de geitenkaas, gevolgd door de rest van de tomaten en de rest van de geitenkaas. Mix de eieren en de melk en giet dit mengel over het geheel. Bak het geheel gaar in 30 a 40 minuten in de oven.