Spinazietaart met kaas en ui

Een lekkere spinazietaart met een makkelijke bodem van croissantdeeg. Een ander soort bodem kan natuurlijk ook. Voor de kaas heb ik alleen nog Goudse belegen gebruikt, al kreeg ik de suggestie om een gruyère te proberen. Andere suggesties zijn natuurlijk zeer welkom, want dit recept kan nog worden bijgeschaafd!

Deze quiche is vrij eenvoudig en snel te maken (als je de wachttijd niet meerekent), maar zorg wel voor voldoende ruimte op het aanrecht.

Genoeg voor twee à drie personen.

Inspiratiebron: NY Times

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 65 minuten (25 bereiden, 40 wachten)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • croissantdeeg
  • 200 g verse spinazie, gehakt
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 kleine wortels, fijn gehakt
  • 120 g kaas naar keuze, geraspt of verkruimeld
  • 2 eieren
  • 100 ml halvolle melk
  • handje pijnboompitten
  • tijm
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Bereiding

Vet een bakvorm van circa 17 cm in met olie. Leg er het croissantdeeg in en bestrijk dit met een dun laagje mosterd.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stoom de spinazie boven kokend water tot alles flink geslonken is. Als je niet zo'n grote pan hebt, moet dit wellicht in twee etappes.

Rooster ondertussen de pijnboompitten in een pannetje en zet ze apart. Bak de uien bruin met wat tijm, samen met de wortel.

Roer de platgestoomde spinazie door het uienmengsel en haal de pan van het vuur.

Breek twee eieren in een grote schaal en klop er zout en peper door. Voeg ook de melk toe en tenslotte het groentenmengsel, de kaas en de pijnboompitten. Houd nog een klein beetje kaas en pijnboompitten achter de hand. Meng alles goed in de schaal.

Giet de inhoud van de schaal in de bakvorm. Strooi er de resterende kaas en pijnboompitten over.

Bak de taart 40 minuten op 200 graden.