Spitskool met bacon

Meestal kook of stoom ik spitskool en geef er dan bijvoorbeeld kaassaus bij. Door de kool op deze manier klaar te maken, krijg je een totaal andere smaak. Het ziet er misschien niet erg aantrekkelijk uit, maar het gaat uiteindelijk toch om de smaak. Dit is trouwens weer zo'n leuk groente recept van Jamie Oliver.

Inspiratiebron: Jamie Oliver

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 25 minuten (25 bereiden, 0 wachten)
Vleesfactor: Varken

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1/2 spitskool
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 75 gram magere baconreepjes
  • scheutje olijfolie
  • 1 eetl worcestersaus
  • klein scheutje vloeibare margarine
  • 1,5 dl kippenbouillon (of groentenbouillon)
  • peper en evt. zout
  • nootmuskaat

Bereiding

Schaaf de kool dun.

Bak de baconreepjes in een beetje olijfolie in een antiaanbak pan tot ze bruin en knapperig zijn.

Roer de knoflook erdoor en wanneer die bruin begint te worden de worcestersaus, beetje margarine en de fijn geschaafde kool. Roer goed.

Voeg de bouillon toe en roer nogmaals goed door. Zet het vuur laag en laat 5 minuten met het deksel op de pan zachtjes koken. Haal dan de deksel van de pan en laat nog eens 5 minuten koken tot het meeste water verdampt is.

Proef en maak op smaak met peper, nootmuskaat en eventueel zout.

Eet smakelijk.

Tip: Vervang de spitskool door groene kool of savooiekool.