Spitskool uit de oven

Ik ben dol op ovenschotels. Als zo'n schotel in de oven staat beginnen zich in je keuken allerlei heerlijke geuren te verspreiden. Tijd om even te ontspannen met een glaasje lekkers.

Inspiratiebron: eigen recept

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 50 minuten (20 bereiden, 30 wachten)
Vleesfactor: Varken

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 300 gram gesneden spitskool
  • 300 gram gare aardappelplakjes
  • halve rode paprika, in stukjes
  • bakje gerookte spekblokjes
  • peper
  • snuf kerriepoeder
  • paprikpoeder
  • 2 bosuitjes, in ringen
  • geraspte kaas

Bereiding

Oven voorverwarmen op 190 graden. Ovenschaal invetten.

Bak de spekblokjes uit.

Neem 2 eetl van het spekvet en roerbak hierin de reepjes spitskool. Voeg paprika, bosui en spekjes toe. Even doorbakken.

Kruiden erbij en weer goed doorroeren/bakken.

Doe alles in een ovenschaal en strooi er wat geraspte kaas erover.

Verdeel hier de aardappelplakjes over en bestrooi met de rest van de geraspte kaas.

Zet de schotel 30 minuten in de oven tot er een mooi korstje op zit.