Stoofvlees in citrus-komijnsaus

Dit Italiaanse stoofvlees is zeer verrassend van smaak door de combinatie van komijn en citroen, sinaasappel en limoen. Wij hebben dit gegeten met spercibonen met daar gebakken baconreepjes doorheen en een witte risotto met grana padano. Dit bleek een uitstekende combinatie te zijn. Met een glas witte wijn erbij wordt het extra genieten.

Inspiratiebron: de Zilveren lepel

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 185 minuten (25 bereiden, 160 wachten)
Vleesfactor: Varken

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 250 gram hamlappen, in blokjes
  • 1 teen knoflook, fijngesnipperd
  • 1 takje verse peterselie, fijngehakt
  • 1 takje verse basilicum, fijngehakt
  • sap van 1/2 citroen, evt. gezeefd
  • sap van 1/2 sinaasappel, evt. gezeefd
  • geraspte schil van 1/2 limoen
  • 1 theel komijnzaadjes
  • olijfolie
  • vloeibare margarine
  • zout en peper
  • een handje pijnboompitten, licht geroosterd
  • blaadjes basilicum

Bereiding

Maak een marinade van de knoflook, peterselie, basilicum, citroensap, sinaasappelsap, limoenrasp en komijnzaadjes.

Kruid de blokjes vlees met zout en peper. Schep het vlees door de marinade. Zet 2 uur in de koelkast en schep tussentijds een keer om. Haal het vlees uit de koelkast en giet het door een zeef (vang het vocht op) en laat goed uitlekken.

Verhit een scheutje olijfolie en vloeibare margarine in een pan en bak het vlees in 5 - 10 minuten onder veel roeren lichtbruin.

Giet de (gezeefde) marinade erbij en laat alles ca. 40 minuten zachtjes pruttelen. Voeg zo nodig een scheutje warm water toe.

Schep in een schaal en garneer met de basilicum en de pijnboompitten.

Eet smakelijk.