Szechuan biefreepjes

Door het vlees te marineren wordt het heel mals en zacht van smaak. De groenten zijn nog knapperig en de saus maakt het helemaal af. Kortom, een verrukkelijk Chinees gerecht.

Inspiratiebron: rasamalaysia

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 30 minuten (30 bereiden, 0 wachten)
Vleesfactor: Vlees

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 2 eetl olie
  • 2 bieflapjes, samen 225 - 250 gram, in smalle reepjes gesneden
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 1/4 groene paprika, in lange strips gesneden
  • 1/4 rode paprika, in lange strips gesneden
  • 2 bospeentjes, julienne gesneden
  • 2 dikke lente-uien, in schuine ringen gesneden
  • 1/2 rode peper, zonder pitjes, gesnipperd
  • Voor de marinade: 1 theel maizena
  • 1/2 theel droge sherry (of Chinese rijstwijn)
  • 1 theel donkere soyasaus
  • Voor de saus: 1/2 eetl oestersaus
  • 1/2 theel knoflookpasta
  • 1 1/2 theel lichte soyasaus
  • 2 theel suiker
  • 2 eetl water
  • 6 druppels sesamolie
  • 1/2 eetl chili olie (eventueel)

Bereiding

Roer in een diep bord de ingrediënten voor de marinade door elkaar. Voeg de biefreepjes toe en meng dit goed door elkaar. Zorg dat alle vleesreepjes bedekt zijn met de marinade. Laat 15 minuten marineren.

Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje.

Verhit 1 eetl olie in de wok, voeg het vlees toe en roerbak het kort tot alle reepjes een licht glanzend kleurtje hebben. Dit duurt ongeveer 2 minuten. Schuif het vlees op een bord.

Maak de wok schoon en verhit de andere eetl olie. Als de olie heet genoeg is de knoflook roerbakken tot het aroma vrij komt.

Paprika's, wortels en rode peper erbij en 1 minuut roerbakken. Hierna het vlees weer terug in de pan doen.

Schenk de saus erbij en meng alles goed. Je ziet nu dat de saus wat gaat binden.

De lenteui en eventueel de chili olie erbij doen en snel door elkaar roeren. Eventueel nog wat zout en /of peper toevoegen. Serveer dit met witte rijst.

Eet smakelijk.

Reacties

Erg lekker gerecht!