Tapas eieren

Met z'n allen aan de tapas! Maar dan wel zelf gemaakt. Deze eieren zijn op Spaanse wijze bereid.

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 20 minuten (20 bereiden, geen wachttijd)

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 6 hardgekookte eieren, gepeld en in de lengte doormidden gesneden
  • 3 eetl geraspte parrano
  • 2 eetl. mayonaise (de light versie)
  • 1 fijngesneden rode peper, zonder zaad en lijsten (of een beetje sambal)
  • zout en peper
  • 2 eetl gesnipperde bieslook
  • paar blaadjes sla om de eieren op te leggen

Bereiding

Schep met een theelepel voorzichtig de eidooiers uit de eieren. Wrijf de dooiers door een zeef.

Doe dit in een kom en roer hier de kaas, mayonaise, peper (of sambal) en bieslook door. Proef of er nog wat zout en peper door moet.

Schep dit mengsel met een theelepeltje in de eiwitten.

Neem een schaal of bord en leg hier de slablaadjes op. Leg hier de gevulde eieren op. Garneer met hier en daar een sprietje bieslook. Vershoudfolie erover en tot gebruik in de koelkast zetten.