Tempékroketten

Vegetarische kroketten, gemaakt van tempé (sojabonen)

Inspiratiebron: Kook ook boekje

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 50 minuten (45 bereiden, 5 wachten)

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • 1 plak tempé, in blokjes
  • 3 uien, gesnipperd
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 tl sambal
  • 2 tl gem. komijn
  • 2 tl gem. koriander
  • 1 tl laos
  • 1 tl serehpoeder
  • 2 tl bruine basterdsuiker
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1 el ketjap manis (zoet)
  • 1 el ketjas asin (zout)
  • paneermeel
  • olie om te frituren

Bereiding

Stoom de tempé in een rijststomer of in een stoommandje boven een pan met kokend water ca. 5 minuten. Laat de blokjes afkoelen en prak ze fijn.

Pureer de overige ingrediënten (behalve paneermeel) in de keukenmachine.

Kneed de tempé door de puree, voeg wat paneermeel toe als het mengsel te nat is. Strooi paneermeel op een bord. Vorm van het mengsel kroketten van ca. 2 cm dik en wentel ze door het paneermeel.

Verhit de olie tot 180°C. Frituur de kroketten met niet te veel tegelijk in ca. 3 minuten goudbruin. Lekker met zoete chilisaus'.

 

Je kunt de kroketten ook invriezen. Zorg dat ze niet aan elkaar kunnen plakken. De baktijd wordt dan 5 minuten.