Thaise aardappelcurry met rode ui

Een zeer geslaagde curry uit Thailand. Zelf houd ik niet van erg pittig. Als je wel van pittig houdt, gebruik dan meer rode currypasta. Als bijgerecht is dit voldoende voor twee personen. Wil je dit als hoofdgerecht serveren, verdubbel dan de hoeveelheden.

Inspiratiebron: "Oosterse keuken"

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 20 minuten (20 bereiden, 0 wachten)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 225 gram vastkokende aardappels
  • 1 rode ui, in halve ringen gesneden
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 1/2 theel Thaise rode currypasta
  • 3/4 rode paprika, in blokjes
  • 1 dl groentebouillon
  • 1 eetl fijngesneden verse gember
  • 2 eetl fijngesneden verse koriander
  • arachide olie

Bereiding

Schil de aardappels, snijd ze in stukjes en kook ze 5 minuten.

Verhit 1 eetl olie in een koekenpan en roerbak ui, knoflook en gember ca 3 minuten.

Voeg de currypasta toe en roerbak nog 1 minuut op laag vuur.

Voeg aardappels, paprika en bouillon toe en kook alles in ca 4 minuten zachtjes gaar.

Bind het vocht zo nodig met een beetje aangelengde maïzena.

Roer de fijngesneden koriander erdoor.

Eet smakelijk.