Thaise rode currypasta

Een currypasta die je met de keukenmachine snel zelf maakt. In een potje of per portie in de vriezer kun je het een tijd bewaren. Je kunt er zelf gerechten mee maken. Vlees, groenten, kokosmelk en currypasta, je kunt eindeloos combineren met de soorten en hoeveelheid ingrediënten. Ondanks de naam van het gerecht is de kleur van de curry soms groen, dat komt door de grote hoeveelheid verse koriander. Onderaan staat een recept voor een viscurry waar je deze pasta bij gebruikt.

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 20 minuten (20 bereiden, 0 wachten)

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 4-6 gedroogde rode pepers
  • 2 uien, gepeld
  • 1 tl zwarte peperkorrels
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 el gemalen koriander
  • 1 tl zout
  • 1 stengel citroengras, fijngesneden of 2 tl geraspte citroenschil
  • 2 eetl verse koriander, inclusief de steeltjes
  • Stuk verse loas in stukjes of 2 tl laospoeder
  • 1 eetl knoflook
  • 2 tl trassi
  • 1 tl kurkuma
  • 2 tl paprikapoeder

Bereiding

Week de pepers 10 minuten in water. Wil je de curry niet te pittig hebben, haal dan de zaadjes eruit.

Pureer alle ingrediënten in een keukenmachine. Als het mengen niet goed lukt, voeg dan een paar eetlepels olie toe.

Dit is genoeg voor 10 eetlepels currypasta. Voor een 2-persoonsgerecht gebruik ik 3 eetlepels.

Bak de currypasta op laag vuur totdat de geuren vrijkomen. Voeg dan je vlees, kokosmelk en vervolgens groenten toe. Lekker met rijst.

Aanraders bij dit recept