Tikka masala met kip

Een heerlijke milde curry. Als je van spicy houdt, gebruik dan een pepertje meer. Gebruik voor deze curry de zelf gemaakte tikka masala pasta, elders op Blikoortje.

Inspiratiebron: Jamie Oliver

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 40 minuten (20 bereiden, 20 wachten)
Vleesfactor: Kip/gevogelte

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 200 - 250 gram kipfilet, in stukken van 2 cm
  • 1 ui, in halve dunne ringen
  • evt. 1 verse rode Spaanse peper, in dunne ringetjes (voor extra spicy)
  • stuk gember van 2 cm, in stukjes gesneden
  • klein bosje koriander
  • arachide olie
  • klein scheutje vloeibare margarine
  • 1/3 van de hoeveelheid tikka masala pasta
  • 1/3 - 1/2 blik tomatenblokjes
  • 130 ml kokosmelk
  • Griekse yoghurt 0 % vet
  • 1 eetl geschaafde amandelen, licht geroosterd
  • partjes citroen
Tikka masala pasta

Bereiding

Pluk de blaadjes van de koriander, houd ze apart. Snijd de steeltjes fijn.

Zet een antiaanbakpan op het vuur en verwarm hierin een scheutje olie en de margarine. Voeg uien, peper (evt), gember en koriandersteeltjes toe en bak 10 minuten op laag vuur tot ze zacht en goudbruin zijn.

Voeg de tikka masala pasta en de kipstukjes toe en roer goed, zodat alle stukjes kip zijn bedekt met de currypasta. Maal er wat zout over.

Voeg tomaten en kokosmelk toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 20 minuten zachtjes pruttelen. Voeg water toe wanneer de curry te droog wordt. Proef of er nog wat zout en peper bij moet.

Schep de curry in schaaltjes of borden en bestrooi met de blaadjes koriander en amandelschaafsel. Schep er een dot yoghurt op en geef er partjes citroen bij.

Serveer met basmatirijst.

Eet smakelijk.