Tikka masala pasta

Het recept van deze currypasta is van Jamie Oliver. Oorspronkelijk met twee rode Spaanse pepers en zonder een ietsie suiker. Met één Spaanse peper krijg je een milde curry, maar gebruik zoveel pepers als je wilt.

Inspiratiebron: Jamie Oliver

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 20 minuten (20 bereiden, 0 wachten)

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 2 tenen knoflook, grof gesneden
  • stuk verse gemberwortel van 5 cm, in stukjes gesneden
  • 1 theel (cayenne)peper
  • 1 eetl gerookt paprikapoeder
  • 2 theel garam masala
  • 1/2 theel zeezout
  • 2 eetl arachideolie
  • 2 eetl tomatenpuree
  • 1 à 2 verse, rode Spaanse pepers, in grove stukken
  • bosje verse koriander
  • 1 eetl gedroogde kokos
  • 2 eetl gemalen amandelen
  • 1/2 theel suiker
  • 1 theel komijnzaad
  • 1 theel korianderzaad

Bereiding

Zet een koekenpan op matig vuur en rooster de komijn en koriander een paar minuten tot ze goudbruin zijn en lekker ruiken. Haal de pan van het vuur. Doe ze in een vijzel en stamp ze fijn (of gebruik de keukenmachine of een ouderwetse koffiemolen).

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine of het bakje van de staafmixer en maal alles tot een fijne pasta.

Gebruik deze pasta bijvoorbeeld voor tikka masala met kip, vis of groenten.