Tiramisu

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 75 minuten (15 bereiden, 60 wachten)

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 250 gram mascarpone
  • 125 ml crème fraîche (light)
  • 50 gram fijne kristalsuiker (of witte basterdsuiker)
  • 5 eetl zeer sterke koude koffie (eventueel van oploskoffie)
  • 3 eetl amaretto of andere koffielikeur
  • 1 pak lange vingers
  • 2 eetl cacao

Bereiding

Klop de mascarpone, crème fraîche en suiker met een mixer in ca. 5 minuten dik en romig.

Meng de koffie en likeur in een kommetje en besprenkel de lange vingers ermee.

Schep een laagje mascarponeroom in een lage rechthoekige schaal en leg daarop een laagje lange vingers. Herhaal deze laagjes en eindig met een laagje mascarponeroom.

Laat de tiramisu 1 uur in de koelkast opstijven.

Bestrooi de tiramisu vlak voor het serveren met de cacao.