Tomatenrisotto met dille

Door de tomaten aan het begin van het hele garingsproces van de rijst toe te voegen, krijg je een volle tomatensmaak aan de risotto. De dille geeft er een bijzonder accent aan. Voor de risottoliefhebber een echte aanrader.

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 30 minuten (30 bereiden, 0 wachten)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • Scheut olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesnipperd
  • 125 gram risottorijst
  • 2 grote tomaten
  • Ca 450 ml bouillon
  • 2 eetl fijngesneden dille
  • 2 volle eetl fijngehakte peterselie
  • 2 volle eetl gesneden bieslook

Bereiding

Ontvel de tomaten (20 seconden in kokend water leggen) en snijd ze in kleine blokjes.

Verhit de olie (plus evt. een kneepje vloeibare margarine) en fruit de ui op middelhoog vuur tot ze glazig is. Voeg de knoflook toe en fruit even mee.

Schep de rijst door de ui en bak even mee. Voeg de tomaten toe en bak mee tot het meeste vocht verdampt is. Dit alles op laag tot middelhoog vuur.

Voeg nu 1/3 van de bouillon toe en zet het vuur op de laagste stand. Deksel op de pan en zachtjes laten pruttelen. Voeg als het vocht is opgenomen door de rijst, nogmaals 1/3 van de bouillon toe en laat de rijst ook deze bouillon opnemen. Ga zo door tot de rijst gaar is en je risotto lekker smeuïg is.

Roer er als laatste de kruiden door. Proef op smaak. Voeg eventueel nog wat zout en/of peper uit de molen toe.

Eet smakelijk!