Tomatensoep

Op verzoek het recept voor de tomatensoep zonder toeters en bellen, die smaakt zoals tomatensoep moet smaken.

Inspiratiebron: eigen recept

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 40 minuten (25 bereiden, 15 wachten)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 gram mini smaak trostomaten (Lidl)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 1/2 theel gedroogde tijm
  • 1/2 theel suiker
  • 500 ml water
  • 1,5 groentebouillonblokje
  • 2 eetl fijngesneden peterselie
  • handje fijne vermicelli
  • 1 eetl tomatenpuree
  • olijfolie

Bereiding

Ontvel de tomaten, snijd in stukken en pureer in de blender of met de staafmixer.

Verwarm de olijfolie in een soeppan. Fruit op laag vuur de ui, knoflook en tijm tot de ui zacht is.

Voeg een beetje van de gepureerde tomaten toe en de tomatenpuree. Roer tot de puree is opgelost.

Voeg de rest van de gepureerde tomaten, het water, vermicelli en de bouillontabletten toe. Roer goed door elkaar en laat onder af en toe roeren 15 minuten zachtjes pruttelen.

Roer er als laatste de peterselie door.

Eet smakelijk.

Tip: Strooi er in de kommen in ringetjes gesneden bosui over en/of geef er croutons bij. De soep smaakt de volgende dag nog beter. Invriezen is geen enkel probleem, de smaak blijft helemaal behouden.