Tomatentaartje

Dit lichte taartje is heerlijk als een amuse, warm hapje bij de borrel of b.v. bij de lunch.

Inspiratiebron: Karin Luiten

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 35 minuten (20 bereiden, 15 wachten)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • paar mini trostomaten, pruimtomaten of tasty tom, in dunne plakjes gesneden
  • grove mosterd
  • geraspte pittige kaas b.v. grana padano
  • gedroogde tijm
  • peper en zout uit de molen
  • bloem

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

Leg elke keer een plakje bladerdeeg op een met bloem bestoven aanrecht en rol het een beetje uit met een deegroller.

Snijd er rondjes van ongeveer 10 cm doorsnee uit en leg ze op een bakplaat, bekleed met bakpapier.

Prik elk rondje een paar keer in met een vork.

Bestrijk elk rondje met een beetje mosterd, strooi er de geraspte kaas over en beleg ze met een paar plakjes tomaat.

Bestrooi ze met wat tijm en maal er wat zout en peper over.

Schuif ze in het middel van de oven en laat ze in 15 tot 20 minuten gaar en krokant bakken.

Het bladerdeeg dat je overhoud kun je bijv. de volgende dag gebruiken als bodem voor een hartige taart of er verschillende soorten zoute stengels van maken.